2013-08-29 13:21Nyheter

Elbilspool i samarbete med Tranås kommun

null

Igår invigdes elbilspoolen som Tranås kommun har startat i samarbete med Tranås Energi. Alla anställda inom kommunen och Tranås Energi har möjlighet att låna bilarna för exempelvis tjänsteärenden.

Bilarna i poolen är två stycken nya Nissan Leaf som är tillverkade av 90 % återvunnet material. De har en räckvidd på ungefär 8-17 mil beroende på körsätt och yttertemperatur och kan laddas i alla vanliga eluttag. Här i Tranås laddas de förstås med 100 % förnybar el från Tranås Energi.

Bilpoolen är ett koncept skapat av företaget Move About och kommer att testas i tre månader. Förhoppningen är att de kommer utnyttjas så mycket som möjligt.

 


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman