2014-02-28 08:12Nyheter

Fiberanslutning av Gripenberg blir av

I december beslutades det att bryta ut Gripenbergs tätort ur projektet Fiber till byn. Sedan dess har man på Tranås Energi startat upp ett separat projekt för området och undersökt intresset för anslutning till stadsnätet TRAMAN på samma villkor som i Tranås tätort. Efter sammanställning av de beställningar som kommit in visar det sig att projektet kan genomföras.

60 av de 113 fastighetsägare som erbjöds anslutning har tackat ja, vilket är tillräckligt för att genomföra projektet. Fastigheterna kommer att anslutas under samma förutsättningar som man just nu gör på Söder och Norraby i Tranås, det vill säga anslutningsavgiften på 4 995 kr bygger på att ägarna själva gräver över sin och grannarnas tomter till närmsta fiberbrunn.

Projektet fortsätter nu med grovprojektering och grävstart beräknas bli tidigast i augusti. Parallellt fortsätter arbetet på Söder och Norraby och dessa projekt beräknas färdigställas under våren. Under våren kommer även förfrågning om anslutning gå ut till andra etappen av Söder samt den södra delen av Sommen.


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman