2018-02-19 12:56Nyheter

Gala för fler glada laxar!

null

Tranås Energi var medvärd till tisdagens välgörenhetsgala ”En kväll för laxen” på Berns, då ca 2,5 miljoner kronor samlades in till förmån för Östersjölaxen!

Den 13 februari arrangerades för andra gången ”En kväll för laxen”, en välgörenhetsgala där de insamlade pengarna gick till Stiftelsen för Östersjölaxens arbete. Tranås Energi var tillsammans med WWF och Abu Garcia medvärdar till galan, som genom donationer och en auktion samlade in närmare 2,5 miljoner kronor.

Galan hölls på Berns i Stockholm med Rickard Olsson som konferencier, musik av Weeping Willows, Jill Johnson, Danny Saucedo och Markoolio samt Peder Lamm som auktionsförrättare. Dessutom fanns både kung Carl Gustav och drottning Silvia bland gästerna, och Kungen avslutade kvällen med ett tal om vikten av att ta hand om våra vatten.

Östersjölaxen har många utmaningar, inte minst miljögifter och överfiske. I många fall sätter även vattenkraftproduktionen stopp för vandrande lax och våra anläggningar lyftes fram som ett positivt exempel på hur man kan lösa dessa problem genom exempelvis faunapassager.

Stiftelsen för Östersjölaxens ändamål är att främja en långsiktigt hållbar förvaltning av vilda lax- och öringbestånd i Östersjön och dess vattendrag. De insamlade pengarna kommer bland annat att användas till att köpa upp fiskerätter längs de utsatta älvarna i norra Sverige, så att laxen ska kunna ta sig till sina lekplatser.


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman