2014-09-15 15:21Nyheter

Intresset för solceller växer

Onsdagen den 10 september var Tranås Energis vd Niklas Johansson tillsammans med Tranås kommunalråd Anders Wilander och kommunchef Roger Westman på studiebesök i
Sveriges första solenergipark i Arvika.

Anläggningen i Arvika är 7 000 kvadratmeter stor och kommer, när den är klar, att bestå av drygt 4000 solceller. En så stor anläggning finns det inga planer på hos Tranås Energi i dagsläget, men en mindre anläggning kan bli aktuell.

- Taket på bränslelagret på vårt nya kraftvärmeverk är dimensionerat för solceller som skulle kunna täcka verkets egen elanvändning, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Intresset för solceller växer även hos privatpersoner, något som märks genom att fler och fler hör av sig till Tranås Energi med frågor om vad som gäller för egen elproduktion och anslutning till elnätet.

- I dagsläget har vi fyra kunder med egen elproduktion som säljer sin överskottsel till oss. Med ett växande intresse hos allmänheten och sjunkande priser på solcellsanläggningar tror vi att det kommer att bli fler den närmaste tiden, säger Niklas Johansson.


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman