2016-10-18 08:29Nyheter

Nyrenoverat elljusspår i Sommen

Hösten 2015 övertog Tranås Energi ägandet av Sommens elljusspår. I samband med det övertog vi även driften av belysningen och har sedan dess bytt ut alla lampor och stolpar.

Sommens ca 2,8 km långa elljusspår är ett populärt område för motionärer. När stolparna och lamporna som lyser upp spåret behövde bytas ut fanns inte möjlighet för den tidigare ägaren Sommenbygdens skidklubb att själva bekosta detta. Lösningen blev att Tranås Energi övertog ägandet och driften av spåret.

- Det här blev jättebra, ett lyft både för samhället och klubben och anläggningen som sådan är över förväntan, säger Holger Pettersson som är ordförande i Sommenbygdens skidklubb.

Sedan övertagandet har Tranås Energi arbetat med upprustning av elljusspåret och investerat 1,1 miljoner kronor i ny belysning som nu är på plats. Kablarna har grävts ned och de 85 kreosotimpregnerade stolparna ersatts av nya i stål, vilket är ett bättre alternativ för miljön.

- I likhet med när vi tog över elljusspåret i Illernreservatet så ser vi det som en viktig del i vår strävan efter att bry oss om och ha ett aktivt engagemang i lokalsamhället vi verkar i, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Under den mörka delen av året är elljusspåret tänt från kl. 06.30 tills det blir ljust. På kvällen tänds lamporna vid mörkrets inbrott och lyser till kl. 21.00. Bara snön kommer i vinter utlovar skidklubben fina spår att åka i!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman