2019-12-06 13:26Nyheter

​Stort intresse för solceller

null

Intresset för solandelar är stort efter Tranås Energis lansering av Bredstorp Solpark. Den andelsägda solcellsparken kommer att byggas strax utanför Tranås, med planerad byggstart till våren.

Tranås Energi öppnade för bokning av solandelar i mitten av november och redan under första veckan bokades en tredjedel av andelarna upp. Tre veckor senare är snart hälften av alla andelar bokade. Det är främst privatpersoner som visat intresse, men även en del lokala företag.

- Vissa bokar en eller ett par andelar medan andra har bokat över 300. Vanligast bland privatpersoner är att man bokat runt 10 andelar vilket ger ca 1000 kWh el per år till självkostnadspris, säger Malin Wennberg, elsäljare på Tranås Energi.

Att främja förnybar el är kanske det vanligaste svaret på varför man satsar på andelar i parken, men det finns även ekonomiska fördelar.

- Många ser också solandelarna som en investering. Det tar visserligen ett antal år innan du tjänat in andelskostnaden, men det är en säker placering som mycket väl kan ge högre avkastning än aktier eller fonder, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Tranås Energis mål är att starta bygget av Bredstorp Solpark under våren. Parken kommer att ligga i Bredstorp, strax utanför Tranås, och totalt producera ca 940 000 kWh/år.


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman