2020-12-14 16:10Nyheter

Tranås Energi stöttar e-sportutbildningens engagemang för Musikhjälpen!

null

Den 14 december drar Musikhjälpen 2020 igång på P3 och Svt Play. Tranås Energi bidrar genom att stötta E-sportutbildningen på Sommenbygdens Folkhögskolas engagemang under veckan!

Musikhjälpen är ett årligt event som går ut på att på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Varje år har Musikhjälpen ett tema och i år är det ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Detta tema har väl aldrig varit mer aktuellt än nu, och det är också pandemin som ligger bakom E-sportutbildningen på Sommenbygdens folkhögskolas engagemang.

– Då världen har drabbats av COVID-19 så har vår utbildning inom eventkursen blivit svår att utföra på plats. Vi på skolan tog då initiativ att skapa några digitala event och tänkte varför inte ta två flugor i en smäll och göra något bra genom att stödja Musikhjälpens projekt, berättar Markus Clarke och Alexander Wallin, som båda går utbildningen med inriktning e-sport.

Båda är 26 år och har, förstås, ett stort intresse för e-sport. Alexander är uppväxt utanför Tranås och Markus på landet utanför Mantorp, men har valt att flytta till Tranås för utbildningen.

– Utbildningen går ut på att lära sig arbeta i lag, event, kommunikation, psykologi, kost och hälsa och så vidare. Det är en förberedande utbildning för att man ska få verktygen att kunna ta sig in i e-sportvärlden, antingen som spelare eller inom ett annat yrke.

Föreläsning, pantinsamling och CSGO-turnering

Klassen har flera olika engagemang på gång under veckan. Först ut är en föreläsning om e-sport, som riktas till föräldrar som vill lära sig mer om vad e-sport och gaming är.

– Det är lite gott och blandat. Lite statistik och siffror, lite historia, det är ju ett perfekt tillfälle för föräldrar med spelande ungdomar att ställa frågor. Föreläsningen kommer att livesändas på Sommenbygdens Folkhögskolas Facebook-sida kl 19.00 på tisdag den 15/12.

På onsdag har alla Tranås-bor möjlighet att rensa förråden på pant för ett gott ändamål.

– Vi kommer att åka runt i Tranås och samla in pant som sedan kommer pantas och skänkas till Musikhjälpen. Känner man att man vill bidra så kan man kontakta jesper@sommenbygden.se med gatuadress så vi vet vart vi ska hämta panten. Detta kommer ske mellan 15.00 – 18.00, så se till att ställa ut er pant senast 15.00.

På kvällen kommer sedan höjdpunkten att dra igång.

– Kl 18.00 kommer en CSGO-turnering att sättas igång på Esportal, Sveriges största CSGO-plattform. Denna turnering kommer vara igång i hela tre dagar med två kval onsdag och torsdag samt en semi- och final på fredagen. Semi- och finalen kommer att livesändas på Sommenbygdens Folkhögskolas Twitch-kanal.

Tranås Energi har bidragit med 10 000 till klassens bössa. Skicka gärna in en slant, liten eller stor, om du också vill bidra till e-sportutbildningens engagemang för Musikhjälpen!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Elin Karlsson
Ansvarig kommunikation & marknadsföring
Elin Karlsson
Kontakta Elin för bildmaterial.