2020-10-02 09:07Pressmeddelande

Bredstorp Solpark är i drift

null

Den 1 oktober 2020 driftsattes Bredstorp Solpark, den 3,5 hektar stora andelsägda solparken som Tranås Energi byggt i Bredstorp strax utanför Tranås.

Bredstorp Solpark kommer årligen att producera ca 1,12 GWh förnybar el till de ca 140 andelsägare som nappade på Tranås Energis erbjudande och bokade andelar under vintern.

– Vi är väldigt glada att vi nu är i mål med projektet och att parken är i drift och kan börja leverera el till andelsägarna. I och med detta tar vi också ett stort steg framåt i vårt eget långsiktiga mål om att öka andelen el som produceras lokalt och förnybart, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Tranåsföretaget DJ’s Sol och Energiteknik har varit entreprenörer för bygget som, trots vissa materialförseningar på grund av pandemin, flutit på bra. Det finns utrymme kvar på platsen, så det kan bli aktuellt att bygga ännu en solpark i samma storlek.

– Det finns möjlighet att anmäla intresse via vår hemsida. Om intresset fortsätter att växa är det möjligt att Tranås Energi startar upp ett nytt projekt och bygger ytterligare en park, säger Niklas Johansson.

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster.

All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar. Vår elproduktion är märkt Bra Miljöval och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft.

Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman