2012-11-16 10:22Pressmeddelande

Fibernätet TRAMAN byggs ut i Sommen

null

I början av hösten kontaktades Tranås Energi av en grupp privatpersoner med en förfrågan om att ansluta deras bostadsområde i Sommen till fibernätet TRAMAN. Arbetet med att bygga ut nätet och genomföra detta har nu påbörjats.

Elva hushåll i området Stallberga i Sommen kontaktade Tranås Energi med en önskan att få fiber draget till sina hem. Detta ska nu bli verklighet. Anslutning till Sommens centrum finns sedan tidigare och man har nu påbörjat arbetet med att dra fibern vidare till Stallberga. På vägen sätts fiberbrunnar ut för att förbereda för möjlighet till anslutning även på Villängsvägen. Anslutningsavgiften blev 6 500 kr per hushåll och grävningen på den egna tomten görs, precis som i Tranås tätort, av husägarna själva. Anslutningen beräknas bli klar under vintern.

- Det är roligt att fastighetsägarna själva tar initiativet, säger Per Berggren, TRAMAN-ansvarig på Tranås Energi. Tidigare har man kanske mest tänkt på fiber i samband med internetanvändande, men nu finns möjligheter till paketlösningar som sänker kostnaderna för internet, tv och telefoni och då växer intresset fort.

Fibernätet TRAMAN har varit en del av Tranås Energis verksamhet sedan 2011, då man tog över nätägande och drift från Tranås kommun. Nätet är ett öppet nät, vilket innebär att vilken tjänsteleverantör som helst kan ansluta sig och börja leverera internet, tv och telefoni. Nätet tillåter i dagsläget hastigheter på upp till 100 mbit/s, men man förbereder för att den närmsta tiden kunna leverera 1 gbit/s.

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster.
All el vi säljer är 100 % förnybar och som enda energibolag i Sverige har vi har nyligen mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman