2020-09-29 09:00Pressmeddelande

Första fjärrvärmeanslutningen på Höganloft är klar

null

Sedan ett år tillbaka pågår Tranås Energis utbyggnad av fjärrvärmenätet till industriområdet Höganloft i Tranås. Nu har den första fastigheten, SDBC motor, kopplats in på nätet.

Utbyggnaden till Höganloft innebär att ca tre km ledning förlagts, med Ängaryd som startpunkt. Flera fastigheter på industriområdet kommer att anslutas och först ut blev SDBC Motor, vars lokaler sedan i onsdags värms av förnybar fjärrvärme.

-Skönt att fjärrvärmen kom igång nu, eftersom det är den mest miljövänliga uppvärmningen vi kan ha, säger Louise Egefalk på SDBC Motor.

När alla planerade fjärrvärmeanslutningar på Höganloft är färdiga kommer ca 3 500 MWh värme att levereras till området årligen.

-Vi är förstås glada att nu kunna koppla på den första kunden i Höganloft. Utbyggnaden är den största på flera år och kommer att innebära en betydande ökning av fjärrvärmen i Tranås, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

En positiv effekt av den ökade värmeproduktion blir att Tranås Energis samtida produktion av förnybar lokalproducerad el i kraftvärmeverket ökar med ca 500 MWh per år.

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster.

All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar. Vår elproduktion är märkt Bra Miljöval och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft.

Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman