2018-01-08 09:33Pressmeddelande

I år värmer din julgran Tranås

null

Snart kan du som har fjärrvärme i Tranås ta en dusch i vatten som värmts av din gamla julgran. Alla julgranar som hämtas av TAIF Hockey eller lämnas direkt till Norraby återvinningscentral kommer nämligen att bli till el och fjärrvärme hos Tranås Energi.

Från och med januari i år börjar Tranås Energi ta hand om det flisbara grövre trädgårdsavfall som lämnas till Norraby återvinningscentral. Detta kommer sedan att bli till förnybar el och fjärrvärme i kraftvärmeverket, och man börjar med att ta hand om alla vissna julgranar.

Både de julgranar som samlas in av TAIF Hockey och de som lämnas direkt till återvinningscentralen kommer att flisas ned. Sedan tas flisen till kraftvärmeverket och eldas tillsammans med övrigt trädbränsle, som till största del består av restprodukter från skogsavverkning i området.

- Det här blir en vinst för alla inblandade, inte minst miljön, då trädgårdsavfallet inte behöver transporteras längre än till kraftvärmeverket i Tranås, istället för som tidigare till andra städer. Askan som uppkommer när vi eldar skickar vi iväg för återföring till skogen och sluter därmed kretsloppet genom att ge näring till de nya träden som ska växa upp, säger Johan Holm, fjärrvärmechef på Tranås Energi.

En gran ger ca 16 kWh, vilket räcker till att värma en normalstor villa i ca 2 timmar eller en halvtimmes dusch. Omkring hälften av alla svenska hushåll värms av fjärrvärme och i Tranås stad är den siffran ca 70 %.

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster.

All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar. Vår elproduktion är märkt Bra Miljöval och som enda energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft.

Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman