2019-11-15 14:58Pressmeddelande

​Idag lanseras Bredstorp Solpark

null

Idag lanserar Tranås Energi sin andelsägda solcellspark. Intresset är stort för lokalproducerad solel!

Både privatpersoner och företag kan nu boka andelar i den 3,5 hektar stora parken som kommer att byggas i Bredstorp, strax utanför Tranås. Intresset är stort, redan innan start har ca 400 personer anmält intresse.

- Vi skickade ut förhandsinformation till de som anmält intresse igår och vi har redan fått in ett ganska stort antal bokningar, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Parken har delats upp i 9400 andelar. Varje andel kostar 1100 kr att köpa och ger sedan sin ägare ca 100 kWh el per år till självkostnadspris. Man får maximalt köpa det antal andelar som motsvarar 80 % av ens egen årsförbrukning.

- Men det går lika bra att bara köpa en eller två för att man tycker det är kul att få el som producerats i Tranås eller för att känna att man gör något konkret för att bidra till att mer förnybar energi produceras, säger Niklas Johansson.

Om alla andelar bokas startas bygget redan till våren, med färdigställande under sommaren 2020. Tranås Energi överlåter sedan den färdiga parken till den ekonomiska förening där alla andelsägare ingår, men kommer även fortsättningsvis att sköta parkens drift och administration.

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster.

All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar. Vår elproduktion är märkt Bra Miljöval och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft.

Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman