2012-06-27 12:24Pressmeddelande

Inköp av elbil stärker miljöprofilen ytterligare

null

Tranås Energi har köpt in en elbil som är tänkt att användas av serviceteknikerna vid kundbesök och fjärrvärmeservice istället för den dieseldrivna bil som används idag.

Den nya bilen är en Renault Kangoo ZE som endast drivs av den förnybara el Tranås Energi producerar och i och med köpet ersätter man 600 liter diesel med 1440 kWh el. På en laddning kan man köra17 mil och bilen har en toppfart på 130 km/h.

En viss merkostand uppstår för bolaget då man valt att satsa på en elbil istället för motsvarande dieseldriven bil, men Tranås Energi ser detta som ännu ett steg på vägen i sin miljöanpassning och helt i linje med sin miljöprofil.

- Med vårt första elfordon tar vi ytterligare ett steg för att miljöanpassa vår verksamhet. Samtidigt vill vi hjälpa den nya tekniken på traven och vara en inspirationskälla för andra organisationer och personer som vill ställa om sin fordonsflotta, säger Niklas Johansson, VD på Tranås Energi.

Leverantör av bilen är Skobes Bil i Tranås, som tror att eldrivna bilar är framtiden.

- Det känns jättekul att få leverera den här bilen. Totalt har vi sålt fyra stycken och detta är den första vi levererar i Tranås, säger Benny Liljegren, säljare på Skobes Bil.

Välkommen att närvara när Skobes Bil lämnar över nycklarna till Tranås Energi på torsdag den 28 juni kl 10.30 hos Skobes Bil på Ågatan 36 i Tranås.

Vill du läsa mer om Tranås Energis miljöarbete? Besök gärna www.tranasenergi.se.

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar fjärrvärme och tillhandahåller fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster.
All el vi säljer är 100 % förnybar och som enda energibolag i Sverige har vi har nyligen mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman