2022-12-16 10:30Pressmeddelande

Nu finns det fiber i hela Tranås kommun

Under vintern avslutas projektet ”Fiber till byn”, den sista stora utbyggnaden av fibernätet TRAMAN i kommunen. I och med detta har i princip alla permanentbostäder och företag erbjudits fiberanslutning.

2011 tog Tranås Energi över fibernätet TRAMAN och sedan dess har man aktivt arbetat med utbyggnaden av nätet. Målet har varit att hela kommunen skulle få tillgång till detta och elva år, och många stora projekt, senare är det uppnått.

- Det finns några villor kvar där vi väntar på att de boende ska förlägga sin kabel, i övrigt är vi nu färdiga med fiberutbyggnaden på landsbygden norr och väster om Tranås, säger Anders Beckman, projektledare på Tranås Energi.

Tillgången till pålitlig kommunikation via fiber skapar förutsättningar, både privat och inom arbetslivet.

- Detta är en verklig milstolpe i vår verksamhet, med stor betydelse för Tranås och för möjligheten att kunna bo och bedriva näringsverksamhet i hela kommunen inklusive landsbygden, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Det fortsatta utbyggnadsarbetet inom TRAMAN kommer att handla om förtätningar, det vill säga att ansluta fastigheter där det redan finns befintligt nät i närheten.

Om fibernätet TRAMAN

Idag har ca 4400 fastighetsägare en aktiv fiberanslutning via TRAMAN, ytterligare ca 900 har förberett sig med en passiv anslutning. I nätet levereras internettjänster med hastigheter mellan 10 och 1000 Mbit/s, tv- och telefonitjänster av anslutna tjänsteleverantörer.



Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Elen vi producerar är märkt Bra Miljöval och vår elförsäljning är certifierad med Schysst Elhandel. Vi bryr oss!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.