2015-04-10 15:14Pressmeddelande

​Ny elbilspool i Tranås

null

Idag invigdes Tranås nya elbilspool och under tre år framåt kommer anställda inom Tranås kommun och Tranås Energi att kunna nyttja elbilarna i tjänsten på arbetstid. Övrig tid är det fritt fram för allmänheten att boka de klimatsmarta bilarna.

Redan under hösten 2013 hade Tranås kommun två elbilar på prov, som anställda kunde använda vid tjänsteärenden. Testet gav mersmak och nu startas ett nytt poolprojekt där två nya Nissan Leaf hyrs in under tre år.

Precis som förra gången kommer bilarna att användas av kommunens anställda under arbetstid på vardagarna, men på kvällar och helger är det nu fritt fram för allmänheten att boka dem. Med ett fulladdat batteri och blandad körning kommer man ca 15 mil i de automatväxlade elbilarna, som finns placerade vid laddstolparna på parkeringen vid Stadshuset i Tranås.

- Tanken är att bilarna ska rulla så mycket som möjligt, säger Fredrik Skaghammar som är miljöchef på Tranås kommun.

Bilarna hyrs in ifrån företaget MoveAbout, som driver flera elbilspooler runt om i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Det är också MoveAbout som sköter uthyrningen av bilarna till privatpersoner i Tranås. Den som vill boka en bil som privatperson skapar ett konto på www.tranas.moveabout.se och får sedan inloggningsuppgifter för att kunna boka bilarna. Här finns även priser samt mer information om hur bokningen går till.

I Tranås laddas elbilarna idag med 100 % förnybar el i Tranås Energis befintliga laddstolpar. Under 2015 kommer Tranås Energi att bygga en ny laddstation till poolbilarna, troligen blir det en variant av carport med solceller på taket.

Tranås Energi har sedan några år två egna elbilar som används flitigt av personalen vid fjärrvärmeservice och andra tjänsteärenden.

- Vi tror starkt på elbilar som en viktig del i en framtida fossilfri fordonsflotta, säger Niklas Johansson som är vd på Tranås Energi.

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster.

All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som enda energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. 

Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman