2015-06-29 11:01Pressmeddelande

Över 200 villor ansluts till fibernätet TRAMAN

null

Under 2015 bygger Tranås Energi ut fibernätet TRAMAN till Söder och Stoeryd i Tranås samt till södra delen av Sommen. Grävningen inför förläggningen av stomnätet har redan startat på Söder och påbörjas i Stoeryd och Sommen efter semestrarna.

Under våren har Tranås Energi projekterat för fortsatt utbyggnad av fibernätet TRAMAN. Det stora intresset från de som tillfrågats har gjort det möjligt att starta upp de planerade projekten som kommer att ge ytterligare ca 230 villa- och fastighetsägare möjlighet till internetuppkoppling med hastigheter upp till 100 Mbit/s, tv och telefoni via TRAMAN.

- Vår erfarenhet är att det kommer in ytterligare några beställningar när vi börjar gräva i området. Det går fortfarande bra, men för att få årets anslutningsavgift och inte försena projektet behöver vi i så fall beställningen senast den 31 augusti, säger Anders Beckman som är projektledare på Tranås Energi och håller i projekten.

Precis som i tidigare tätortsprojekt bygger den låga anslutningsavgiften på upplägget att kunderna själva gräver över sina tomter till närmaste fiberbrunn, något som visat sig fungera mycket bra i tidigare projekt.

Under 2014 anslöts första etappen på Söder till TRAMAN och grävningen inför utbyggnaden av andra etappen har redan påbörjats här. Även Sommen har delats upp i två etapper och i det första projektet är det den södra delen som ska anslutas. I Stoeryd är det Brinkgatan och Stenbrottsgatan som berörs och här var det villaägarna själva som kontaktade Tranås Energi med önskan att ansluta sig, vilket gjorde att området kunde prioriteras upp i den utbyggnadsplan som finns.

- Vi är glada att kunna erbjuda Tranåsborna möjligheten till kommunikation som fungerar både nu och i framtiden. Vi kommer att fortsätta utbyggnaden av TRAMAN i högt tempo de närmaste åren, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster.

All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som enda energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. 

Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman