2019-05-24 15:22Pressmeddelande

​Tranås Energi bygger solcellspark

null

Det är nu beslutat att Tranås Energi går vidare med sina planer på att bygga en andelsägd solcellspark i Tranås. Försäljning av andelar planeras starta till hösten.

Tranås Energis planer på att bygga en andelsägd solcellspark i Tranås går nu in i nästa fas, då man beslutat att gå vidare med konceptet och bygga parken under förutsättning att andelarna säljs.

- Vi har en del förberedelser kvar och ska bland annat besluta om vad en andel kommer att kosta. Det går bra att anmäla intresse till oss redan nu, så återkommer vi med information när vi startar försäljningen till hösten, berättar Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Både privatpersoner och företag kommer att kunna köpa andelar i parken, som kommer att drivas av en ekonomisk förening där Tranås Energi ansvarar för administrationen. Det är också beslutat att en andel kommer att motsvara 100 kWh och att kunden får köpa andelar som motsvarar maximalt 80 % av sin årliga elförbrukning.

- På det här sättet kan även den som inte kan eller vill sätta solceller på sitt eget tak producera sin egen el. Vi tror att intresset kommer att bli stort och är glada att kunna skapa den här möjligheten till ökad förnybar elproduktion, säger Niklas Johansson.

Den planerade parken kommer att byggas på kommunägd mark i Bredstorp, på en plats som idag har dåligt växande skog. Parken kommer att bli 3 hektar stor och placeras i optimalt solläge. Totalt kommer den under ett normalår att kunna producera 1 000 000 kWh förnybar el till sina andelsägare.

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster.

All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar. Vår elproduktion är märkt Bra Miljöval och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft.

Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman