2020-01-09 10:53Pressmeddelande

Tranås Energi investerar för Stiftelsen för Östersjölaxen

null

Tranås Energi stöttar Stiftelsen för Östersjölaxen genom att investera i aktieobligationen Global Triple Impact Östersjölaxen, som tillhandahålls av Garantum.

Global Triple Impact Östersjölaxen fungerar som en vanlig aktieobligation, med fördelen att investerarna även är med och bidrar till hållbar utveckling. Aktieobligationen noterades på Nasdaq innan jul och i samband med detta donerades totalt 630 000 kr av intäkterna till Stiftelsen för Östersjölaxen, en oberoende stiftelse vars ändamål är att främja en långsiktigt hållbar förvaltning av vilda lax- och öringbestånd i Östersjön och dess vattendrag.

Tranås Energi har tidigare medverkat som medarrangör vid stiftelsens välgörenhetsgalor, då flera miljoner samlats in till arbetet för östersjölaxen.

- Det känns självklart och naturligt för oss att förutom vårt eget konkreta arbete med faunapassager vid våra kraftstationer också på olika sätt stötta Stiftelsen för Östersjölaxen och deras viktiga arbete för laxens bevarande och dess naturliga livsmiljöer i våra älvar, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster.

All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar. Vår elproduktion är märkt Bra Miljöval och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft.

Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman