2020-02-13 07:56Pressmeddelande

Tranås Energi nominerade till Naturvårdsverkets Miljömålspris

null

Tack vare sitt långsiktiga arbete med främjande av biologisk mångfald runt sina vattenkraftverk har Tranås Energi nominerats till Naturvårdsverkets Miljömålspris 2020! De och övriga finalister presenterades under gårdagens mingel på Naturvårdsverket.

Miljömålspriset delas årligen ut av Naturvårdsverket som ett sätt att uppmärksamma goda exempel och inspirera fler personer, företag och organisationer att höja sina ambitioner i miljöarbetet. Priset har tre kategorier; Uthållighet och långsiktighet, Mod och tempo samt Årets inspiratör.

Under gårdagen presenterade Naturvårdsverket Tranås Energi som en av de nominerade i kategorin Uthållighet och långsiktighet. Nomineringen delas med Klippan kommun och Nordanstig kommun. Motiveringen lyder

”Att som liten kommun satsa på ett omfattande och kostsamt projekt som att riva kraftverk eller bygga faunapassager för att gynna den biologiska mångfalden i åar och vattendrag är svårt och kräver beslutsamhet och uthållighet. Miljömålsprisets jury vill lyfta fram två kommuner och ett kommunalt bolag som bidrar till miljömålet Levande sjöar och vattendrag genom att göra just detta.”

- För oss är det en självklarhet att värna om naturen genom återställande och bevarande av biologisk mångfald och ekosystem. Då vi bedrivit vårt arbete sedan 2006, då den första fiskvägen byggdes, vet vi också att det faktiskt fungerar och att vårt arbete gör skillnad, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Övriga nominerade i kategorin är Friluftsfrämjandet och gården Lilla Bjers. Vinnaren kommer att utses av en jury, bestående av personer med framstående kunskaper och erfarenheter inom olika områden kopplat till miljöfrågor, och presenteras på Naturvårdsverkets konferens Miljömålsdagarna den 6 maj 2020. I övriga två kategorier finns välkända namn och rörelser som Johan Rockström och Fridays for future bland de nominerade.

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster.

All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar. Vår elproduktion är märkt Bra Miljöval och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft.

Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman