2019-05-14 14:05Pressmeddelande

​Tranås Energis nya fiskväg är invigd

null

På måndagskvällen invigdes Tranås Energis nybyggda fiskväg i Forsnäs, Ydre. Allmänheten var inbjuden och ca 300 nyfikna besökare kom för att se resultatet av miljöprojektet.

Under vintern färdigställde Tranås Energi den nya fiskvägen vid vattenkraftstation i Forsnäs, ca 5 km från Österbymo. Den 13 maj var det dags att hålla invigning inför ca 300 intresserade personer, som kom för att titta närmare på projektet som nu gör det möjligt för fisk och andra vattenlevande djur att röra sig både upp- och nedströms förbi kraftstationen.

Sven-Inge Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Ydre, klippte bandet och förklarade fiskvägen invigd. Därefter kunde besökarna gå runt bland flera stationer och få veta mer om projektet samt titta in i kraftstationen. Mattias Larsson från Sportfiskarna berättade om djurlivet i vattnet runt Forsnäs och Naturum Sommen håvade vattenlevande småkryp tillsammans med både barn och vuxna. Grillen gick varm och såg till att alla 300 blev mätta.

- Vi är stolta över att kunna medverka till den här typen av fiskvård och därmed bevarande av biologisk mångfald. Nu har vi tagit nästa viktiga steg mot målet att få fri fiskvandringsväg mellan Sommen och Lägern-sjöarna, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

Under hösten påbörjar Tranås Energi bygget av ytterligare en fiskväg, den här gången vid vattenkraftstationen i Visskvarn.

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster.

All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar. Vår elproduktion är märkt Bra Miljöval och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft.

Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman