2020-06-25 07:56Pressmeddelande

Varning för bluffsäljare

null

De senaste veckorna har Tranås Energi blivit nedringda av elkunder som fått både telefonsamtal och hembesök av säljare som säger sig samarbeta med Tranås Energi. Några sådana samarbeten finns dock inte.

Tranås Energi har varken telefonförsäljare, hemförsäljning eller samarbeten med andra elbolag.

-Tyvärr handlar det om fula säljtrick, vilket ställer till det för kunderna som ofta fastnar i långa och dyra elavtal som är svåra att komma ur, säger Malin Wennberg.

Malin är elsäljare på Tranås Energi och har pratat med många oroliga kunder den senaste tiden, ofta är det äldre eller personer som inte förstår svenska så bra som drabbas. Under samtalen utlovar säljaren ofta sänkta elkostnader, redan där osant då ett annat elbolag än det egna aldrig kan veta vad man idag har för elpris, hur förbrukning eller bindningstid ser ut.

-Jag skulle vilja uppmana både privatpersoner och företag att aldrig tacka ja utan att först titta noga på hur villkoren ser ut. Om erbjudandet låter för bra för att vara sant finns det ofta en hake, för någonstans vill de ju ta in sin vinst, säger Malin.

14 dagars ångerrätt gäller alltid vid tecknande av elavtal. För oberoende prisjämförelser och vägledning finns elpriskollen.se och Konsumenternas Energimarknadsbyrå.

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster.

All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar. Vår elproduktion är märkt Bra Miljöval och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft.

Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Om Tranås Energi

Vi på Tranås Energi producerar och säljer förnybar el i hela Sverige, levererar förnybar fjärrvärme och tillhandahåller elnät och fibernät i Tranås samt erbjuder energieffektivisering genom våra energitjänster. All el och fjärrvärme vi säljer är 100 % förnybar och som första energibolag i Sverige har vi mottagit diplom från Älvräddarna för vår miljöanpassade vattenkraft. Vi bryr oss, till ett av Sveriges bästa priser!


Kontaktpersoner

Niklas Johansson
VD
Niklas Johansson
Kontakta Niklas för kommentarer på våra nyheter och pressutskick.
Sven Pålsgård
Elkraftsingenjör
Sven Pålsgård
Jennie Saxfeldt
Chef Försäljning/Kundservice
Jennie Saxfeldt
Magnus Lundberg
Chef Elnät/Fibernät, Ansvarig vattenkraft
Magnus Lundberg
Johan Holm
Chef Fjärrvärme
Johan Holm
Sven-Olof Söderberg
Ansvarig Elhandel/Chef Energitjänster
Sven-Olof Söderberg
Anders Beckman
Projekterande säljare TRAMAN
Anders Beckman